Skip to main content

Författarbesök

Elever entusiasmeras när de kan koppla sin textläsning till givna mål. Textsamtalen blir utförligare när eleverna vet att de kommer ges möjlighet att ställa frågor till den som har skapat berättelsen. Dessutom blir boksamtalet en energikick som uppmuntrar eleverna till eget skrivande.

Varje läsande – eller för den del skrivande – person som ett barn möter kan bli en kreativ och skapande förebild.

Jag besöker gärna er klass efter att ni har jobbat med bok och handledning. Besöket struktureras kring den bok ni har läst och dess handling, teman och karaktärer. Eleverna får ställa frågor om det de har läst och jag berättar om tankarna kring det som händer i boken.

Därefter jobbar vi kreativt och jag ger eleverna tips på hur man kan skapa en berättelse och förklarar hur dramaturgi kan liknas vid en rolig berg-och-dalbana. Vi samtalar om och jobbar med hur språket kan varieras för att skapa levande och visuella berättelser.

Jag genomför författarbesök på cirka 75 minuter, men kan även anlitas genom Skapande Skola och håller då i lektionspass på upp till 3 timmar.

Jag är van föreläsare, utbildad lärare och tar med mig både energi och glädje in i ert klassrum. Jag vill att besöket både ska fungera som belöning för eleverna efter genomfört läsprojekt, och som en gnista av inspiration till kommande läs -och skrivprojekt.

Jag är medlem i Författarcentrum Syd och information om mina besök finns här.

Jag kan även bokas genom BTJ Författarbesök eller genom mina kontaktuppgifter på denna sida.