Författarbesök

Elever entusiasmeras när de kan koppla sin textläsning till givna mål. Textsamtalen blir utförligare när eleverna vet att de kommer ges möjlighet att ställa frågor till den som har skapat berättelsen. Dessutom blir boksamtalet en energikick som uppmuntrar eleverna till eget skrivande.

Varje läsande – eller för den del skrivande – person som ett barn möter kan bli en kreativ och skapande förebild.

Jag besöker gärna er klass efter att ni har jobbat med bok och handledning. Besöket struktureras kring den bok ni har läst och dess handling, teman och karaktärer. Eleverna får ställa frågor om det de har läst och jag berättar om tankarna kring det som händer i boken.

Därefter jobbar vi kreativt och jag ger eleverna tips på hur man kan skapa en berättelse och förklarar hur dramaturgi kan liknas vid en rolig berg-och-dalbana.

Jag inleder gärna ert läsprojekt genom att sända er en kort introduktionsfilm där jag hälsar just din klass välkommen att läsa boken och där jag informerar om att jag i slutet av projektet kommer och besöker klassen.

Jag är van föreläsare, utbildad lärare och tar med mig både energi och glädje in i ert klassrum. Jag vill att författarbesöket både ska fungera som belöning för eleverna efter genomfört läsprojekt, och som en gnista av inspiration till kommande läs -och skrivprojekt.

Jag är medlem i Författarcentrum Syd och information om mina besök finns här. Jag kan bokas direkt genom Författarcentrum, eller genom nedan kontaktuppgifter.

För mer information om upplägg och arvode, vänligen kontakta mig.